Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Azerbajdžanské ministerstvo vymazalo na fotke vlajku Arménska
Zdielať na

Azerbajdžanské ministerstvo vymazalo na fotke vlajku Arménska

BAKU/MOSKVA / Azerbajdžanské ministerstvo obrany odstránilo z fotografie ruskej vojnovej prehliadky arménsku vlajku. Informovala o tom britská televízia BBC.

Arménska vlajka za pochodujúcimi vojakmi nie je viditeľná na fotografii, ktorú zverejnilo azerbajdžanské ministerstvo obrany.

Azerbajdžanské a arménske jednotky pochodovali v sobotu na oslavách v Moskve za sebou. V živom vysielaní je jasne vidieť, ako si Arméni svoju vlajku nesú.

Odstránené vo photoshope

Azerbajdžanský vojenský expert Uzeyis Jafarov pre britskú televíziu BBC uviedol že nemá pochýb o tom, že vlajka bola odstránená vo photoshope.

"Podľa zdrojov z ministerstva vojenské jednotky Arménska a Azerbajdžana nemali jednotky pochodovať za sebou. Počas skúšky boli zaradení inde," uviedol Jafarov.

Originálna fotografia s arménskou vlajkou:

Fotografia už bez arménskej vlajky:

Zmenená fasáda budovy

Tlačová agentúra Armenpress uviedla, že "tento podvod viditeľne zmenil fasádu budovy Ruského historického múzea." Budova totiž prišla pri odstránení vlajky o jedno z okien, napísala ruská tlačová agentúra Regnum. Azerjbadžanské ministerstvo obrany sa odmietlo vyjadriť.

Vzťahy medzi Azerbajdžanom a Arménskom sú napäté od roku 1990. Odvtedy vedú spor o Náhorný Karabach. Nachádza sa na juhozápade Azerbajdžanu a je prevažne obývané Arménmi.

Moskva v sobotu oslavovala vojenskou prehliadkou 70. výročie konca II. svetovej vojny. Spolu s Putinom oslavovala celá krajina. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy