Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Grécky minister na konferencii EÚ. Všetci mu nadávali, Babiš sa s ním fotil
Zdielať na

Grécky minister na konferencii EÚ. Všetci mu nadávali, Babiš sa s ním fotil

RIGA / Flákač, gambler, amatér. Tak sa údajne bavia európske špičky o gréckom ministrovi financií Yanisovi Varoufakisovi. Na konferencii v Rige mu dali zabrať, český minister financií Andrej Babiš bol ale priateľský. S Varoufakisom si dokonca urobil selfie

V lotyšskom hlavnom meste sa v sobotu debatovalo mimo iného aj o budúcnosti Grécka v Európskej únii. Zo zákulisných informácií vyplýva, že už sú na pretrase aj úvahy o možnom odchode krajiny z eurozóny.

Niektorí politici len ťažko skrývali svoj hnev zo situácie, dovolávali sa sa nutných reforiem a počas divokých debát vraj Varoufakisa osočovali. Podľa Daily Mail padali slová ako flákač, amatér či gambler.

Babiš: je to sympaťák

S tým ale zrejme nesúhlasí český minister financií Andrej Babiš. Ten si s Grékom urobil selfie, ktorú zavesil na svoj profil na facebooku. "Grécky minister Varoufakis. Sympaťák, až na tých 329 miliárd euro dlhov. Chce zaviesť chorvátsku evidenciu tržieb," okomentoval fotku Babiš.

Grécko sa v máji 2010 ocitlo na pokraji štátneho bankrotu a muselo požiadať Európsku úniu a Medzinárodný menový fond o úverovú pomoc. Dohodlo sa pri tom na dvoch záchrannách programoch v celkovom objeme 240 miliárd eur.

Grécko schválilo kontroverzný plán, podľa ktorého musia nemocnice a školy previesť akúkoľvek prebytočnú hotovosť do Centrálnej banky. Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy