Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Český politik čelí škandálu. Urobil si selfie v Terezíne
Zdielať na
Zahraničie

Český politik čelí škandálu. Urobil si selfie v Terezíne

PRAHA / Celý svet hovorí o českom politikovi Zděňkovi Škromachovi, ktorého pri pietnom pochode za obete holokaustu kamery v priamom prenose pristihli, ako si robí selfie. Okamžite zaplnil titulné strany spravodajských portálov.

"Pokiaľ je to spojované s niečím negatívnym, tak to nie je veľmi príjemné," myslí si podpredseda Českej strany sociálne demokratickej (ČSSD) Zděnek Škromach. Na druhej strane, čo by dali iní za to, aby mali takúto mediálnu prezentáciu."

O politikovi sa na svojich stránkach zmienili britský Daily Mirror či americký New York Daily News. Kritizujú ho pre selfie, ktorú si urobil počas pietnej spomienky v bývalom koncentračnom tábore v Terezíne.

Selfie nebola selfie

Škromach kritiku odmieta. Selfie vraj nebola selfie, nikde na facebooku sa neobjavila. "Tá fotka, ktorá sa objavila na internete je z momentu, kedy sa prechádzalo od jednej akcie k druhej, nebolo to na oficiálnom jednaní," obhajuje sa Škromach.

"Nemôže byť reč o tom, že by sa senátor správal neúctivo," uviedla hovorkyňa ČSSD Eva Gregorová.

Škromach sa v minulosti stal terčom kritiky za vysmiatu fotografiu pred pamätníkom vypálenia českého Malínu nacistami. "Fotenie bolo mojim koníčkom od mlada. Pamätám si na obdobie, kedy som mal čiernu komoru či zväčšovák," spomína Škromach. 

Škromach: musíte ísť s dobou

Škromachove predvolebné videa na facebooku, ktorými chcel ukázať, že je ľudový politik, sa stali okamžite legendárnymi. "Je potrebné sa prispôsobovať. Ten, kto zaspí, väčšinou v tej politike končí," dodáva Škromach.

Pozrite si reportáž Martina Krpača:

blesk.cz

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy