Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Policajt šteklil nebohého na nohe, teraz je na nútenej dovolenke
Zdielať na

Policajt šteklil nebohého na nohe, teraz je na nútenej dovolenke

NEW YORK / Americká polícia rieši ďalší škandál. Tentokrát zaobchádzal policajt s telom nebohého neúctivo, preto je momentálne na nútenej dovolenke. Podľa agentúry Reuters mal muž zákona mŕtveho štekliť na nohách a snažiť sa mu otvoriť ústa.

Bakerfieldska polícia vo svojom pondelkovom vyhlásení uvádza, že dôstojník Aaron Stringer sa v nemocničnej izbe nevhodne dotýkal tela Ramira Villegasa. K incidentu došlo minulý rok v novembri len deň po tom, ako ho zastrelili počas policajnej akcie.

"Šimry, šimry," povedal policajt Aaron Stringer z kalifornského Bakersfieldu podľa probačnej úradníčky Lindy DeGeare po tom, čo uchopil chodidlo Ramisa Villegasa.

Denník The Bakerfield Californian s odvolaním sa na policajné zdroje uviedol, že Stringer okrem iného priznal, že sa rád hrá s mŕtvolami.

Na platenej dovolenke

Polícia v Bakersfielde podrobnosti o Stringerovom správaní neupresnila. Uviedla len, že kvôli prípadu začala s interným a kriminálnym vyšetrovaním.

Prokuratúra po predložení výsledkov kriminálneho vyšetrovania žiadne obvinenie nevzniesla. Interné vyšetrovanie ešte neskončilo.

Stringer síce obvinený nebol, ale od novembra je na nútenej dovolenke.

Spojené štáty medzitým riešia niekoľko prípadov sporných úmrtí neozbrojených černochov. V pondelok prokuratúra obvinila z neúmyselného zabitia policajta z Oklahomy, ktorý si očividne splietol elektrický paralyzér so zbraňou. Zatýkaný černoch na následky zranení zomrel.

Zatiaľ posledné zverejnené video zachytáva streľbu policajta na muža po bežnej cestnej kontrole:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy