Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Streľba na parkovisku nákupného centra, troch ľudí zasiahli guľky
Zdielať na
Zahraničie

Streľba na parkovisku nákupného centra, troch ľudí zasiahli guľky

KODAŇ / Traja ľudia boli v stredu zranení pri streľbe na parkovisku v suterénnej časti nákupného centra na predmestí dánskej metropoly Kodaň. Informoval o tom vo svojom internetovom vydaní denník Berlingske Tidende s odvolaním sa na miestnu políciu. Policajti v Kodani sú mimoriadne obozretní po februárových útokoch na miestnu synangógu a na seminár o islamizme a slobode slova. Útoky si vtedy vyžiadali dve obete.

POdľa dánskej televízie TV2 výstrely zazneli okolo poludnia, keď sa do konfliktu na parkovisku dostali dve skupiny ľudí. Tri osoby zranili a tri ďalšie zadržali muži zákona.

"Stalo sa to v podzemnom parkovisku. Jedna osoba bola zasiahnutá do paže a ďalšia zrejme do chrbta," uviedol policajný šéf Michael Andersen.

Celkom sa vraj do sporpu zapojilo osem ľudí. Dôvod konfliktu zatiaľ nie je jasný a nevie sa ani to, či sú medzi zatknutými strelci.

SITA

Streľba pred budovou

Vo februári dvadsaťdvaročný Dán palestínskeho pôvodu Omar Abdel Hamid El-Hessein na seminári o islamizme a slobode slova zabil päťdesiatpäťročného dánskeho dokumentaristu Finna Nörgaarda, ktorý stál pred budovou. Diskusiu usporiadal švédsky karikaturista Lars Vilks, ktorého moslimovia už v minulosti kritizovali za karikatúry proroka Mohammeda. 

O niekoľko hodín neskôr mladík vyzbrojený dvoma ručnými zbraňami zastrelil člena ochranky kodanskej synagógy Dana Uzana. Atentátnika, ktorý pri útokoch zranil aj päť policajtov, potom zastrelila polícia.

Takto otriasol Kodaňou teroristický útok pred mesiacom, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy