Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Argentínci skúmajú trosky helikoptér, Francúzi smútia za športovcami
Zdielať na

Argentínci skúmajú trosky helikoptér, Francúzi smútia za športovcami

VILLA CASTELLA / Argentínske úrady pokračujú vo vyšetrovaní tragickej nehody dvoch vrtuľníkov, ktoré sa v pondelok zrazili a začali horieť. V ich troskách zahynulo desať ľudí vrátane troch populárnych športovcov.

Oba vrtuľníky boli v dobrom stave a riadili plne kvalifikovaí a skúsení piloti. Konkrétne stopy sa zatiaľ vyšetrovateľom nepodarilo nájsť. O príčine nehody sa špekuluje.

Podľa niektorých zdrojov mohlo pilota jedného z vrtuľníkov oslepiť prudké slnko, alebo mohol stroj vychýliť zo smeru termálnu prúd vzduchu, píše The Guardian.

Vlna nezodpovedaných otázok

Pri nehode zahynuli traja špičkoví francúzski športovci. Olympijská šampiónka v plávaní Camille Muffat, bronzový medailista v boxe Alexis Vastine a jachtárka Florence Arthaud.

Tragédia vyvolala vlnu otázok, aké nebezpečenstvo so sebou prináša nakrúcanie reality show s tematikou prežitia v odľahlých a drsných končinách Zeme.

Tri z obetí nešťastia,

Reprofoto/Reuters

Jedna z najtragickejších udalostí

Neprístupný terén, v ktorom sa vrtuľníky zrútili, bránil záchranárom v práci. Vyšetrovatelia sa pustili do skúmania trosiek, z ktorých sa snažia vybrať mobilné telefóny, kusy stroja i doposiaľ neidentifikovateľné predmety.

Pozrite si priloženú reportáž:

Nešťastie je jednou z najtragickejších udalostí spojených s nakrúcaním reality show. Programy tohto typu sa objavili po roku 2000 a získali si divákov na celom svete.

Program s názvom Dropped nakrúcala a vysielala súkromná francúzska televízia TF1. Pred dvoma rokmi pritom zrušila inú reality show po tom, čo hneď v prvý deň nakrúcania v Kambodži zomrel na infarkt dvadsaťpäťročný účastník.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy