Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja poradcovia: Radičová mieri do Bruselu, Mikloš na Ukrajinu
Zdielať na

Dvaja poradcovia: Radičová mieri do Bruselu, Mikloš na Ukrajinu

BRATISLAVA/KYJEV / Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová pre Noviny TV JOJ exkluzívne uviedla, že sa stala špeciálnou poradkyňou pre kabinet Európskej komisie pre spravodlivosť spotrebiteľov a rodovej rovnosti.

Ivetu Radičovú prijali na základe využitia skúseností z predkladaného programu iniciatívy "Otvorené vládnutie" a protikorupčných opatrení. Svoje skúsenosti chce aplikovať na úrovni Európskej únie.

Mikloš na Ukrajinu

Bývalý minister financií a vicepremiér Ivan Mikloš sa stal šéfom poradcov ukrajinskej ministerky financií Natalije Jareškovej. Informoval o tom server Ukraine Today. Venovať by sa mal najmä daniam a verejným financiám. 

Podľa informácií TV JOJ bude Mikloš poradcom aj na ministerstve hospodárstva.

Päťdesiatštyriročný ekonóm bol v rokoch 1998 až 2002 podpredsedom slovenskej vlády pre ekonomiku, následne zastával štyri roky funkciu ministra financií. Na tomto poste pôsobil aj v rokoch 2010 až 2012 za vlády premiérky Ivety Radičovej.

Posledný cudzinec

Ako napísal ukrajinský server Ukraine Today, Mikloš je posledným cudzincom, ktorí v nedávnych mesiacoch posilnil ukrajinskú vládu a tímy ukrajinských ministrov.

V októbri sa námestníkmi na ministerstve spravodlivosti stali dvaja zahraniční odborníci pochádzajúci z Gruzínska a Litvy. Poradcom ukrajinského vedenia je rovnako bývalý gruzínsky prezident Michail Saakašvili.

Miklošov profil

Mikloša Ukrajincom predstavil spravodajský kanál Ukraine Today, ktorý vysiela v anglickom jazyku a je zameraný na Ukrajinu, východnú Európu a bývalý Sovietsky zväz. Založený bol v auguste 2014. Kanál je súčasťou mediálnej skupiny 1+1, ktorá sídli v Kyjeve.

Ukraine Today priniesla Miklošov krátky profil:


Súvisiace články

Najčítanejšie správy