Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
SDKÚ húfne opúšťajú poslanci, nemajú už čo spraviť
Zdielať na

SDKÚ húfne opúšťajú poslanci, nemajú už čo spraviť

BRATISLAVA / SDKÚ-DS opúšťajú ďalší poslanci. Pre tento krok sa rozhodli Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný i banskobystrický predseda strany Stanislav Horník.

S spoločnom vyhlásení uviedli, že SDKÚ v minulosti splnila veľkú časť svojich demokratizačných, zahranično-politických aj ekonomických sľubov verejnosti. Podľa nich sa to pozitívne odrazilo na osudoch Slovenska a v minulosti aj na preferenciách strany.

"Príprava novej, aktuálnej ponuky strany v oblasti riešenia nezamestnanosti, rastu verejného dlhu, klientelizmu či efektívneho fungovania verejnej správy je dnes nevyhnutná pre krajinu aj pre stranu samotnú. Energiu a čas ľudí v SDKÚ-DS však už dlhšie viažu riešenia vnútorných napätí v takej miere, že im to významne bráni pracovať na príprave takejto ponuky," vyhlásili.

Spravili všetko

Všetci štyria už bývalí členovia strany tvrdia, že v SDKÚ urobili všetko, čo bolo v ich silách pre konsolidáciu strany a na vytvorenie novej programovej ponuky. "Naše úsilie sa míňa účinkom, a preto dnešným dňom opúšťame rady jej členov. Budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná. Veríme, že týmto krokom prispejeme ku konsolidovaniu politického spektra napravo od stredu, aby si voliči v najbližších parlamentných voľbách mohli vybrať alternatívu k súčasnej vláde jednej strany," vyhlásili.

Poslední dvaja

Strane po odchode trojice poslancov zostávajú v Národnej rade už len dvaja - predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. Pred rokom v decembri opustila SDKÚ trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je teraz v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli i Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor.

Pozrite si reportáž: 

Vo štvrtok SDKÚ opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji. Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy