Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Putin trpel počas ruskej hymny v Egypte
Zdielať na

Putin trpel počas ruskej hymny v Egypte

KÁHIRA / Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok zúčastnil štátnej návštevy Egypta. Tamojšie elity si ho chceli uctiť ruskou hymnou. Ich produkcii sa teraz smeje celý svet.

Vladimir Putin sa v Egypte stretol s prezidentom Abd al-Fattáhom as-Sísím, aby podpísal dohodu o pomoci pri budovaní jadrovej elektrárne. 

Tú by mali postaviť na severe Egypta v oblasti ab-Dabá. Egypt plánoval výstavbu zariadenia už na začiatku osemdesiatych rokov za vlády vtedajšieho prezidenta Husního Mubaraka.

Po jadrovej havárii v Černobyle v roku 1986 bol ale projekt prerušený a k jeho realizácii nikdy nedošlo.

Výraz tváre hovoriaci za všetko

Kuriózny úvod ruskej štátnej návštevy v Egypte spôsobil vlnu posmeškov. Putin priviezol egyptskému prezidentovi Sísímu ako dar samopal AK-47. Hlava štátu mu to oplatila tým, že po celej Káhire nechala rozmiestniť ruské vlajky a portréty Putina. V novinách vyšli i chválospevné články.

Putin priviezol ako dar kalašnikov,

Twitter/RFE/RL

Po jeho príjazde nasledovala pompézna vojenská prehliadka, oslavná salva nastúpenej jednotky i živé prevedenie ruskej štátnej hymny.

Podľa výrazu ruského prezidenta ale Putina výkon egyptského orchestra príliš nepotešil. Melódia štátnej hymny bola chvíľami len ťažko rozpoznateľná, informoval server The Daily Telegraph.

Pravdepodobne najhoršie prevedenie ruskej hymny, akú si kedy Putin počas svojich šestnástich rokov v aktívnej politike vypočul:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy