Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radikáli zhodili z veže gayov a ukrižovali zlodejov, ukazujú fotografie
Zdielať na

Radikáli zhodili z veže gayov a ukrižovali zlodejov, ukazujú fotografie

NINEVEH / Ozbrojenci z hnutia Islamský štát demonštrovali svoju silu a moc na obyčajných ľuďoch. Zhodili dvojicu homosexuálov z mestskej veže, ukameňovali ženu obvinenú z cudzoložstva a ukrižovali mladíkov za okrádanie civilistov, píše The Independent.

Drastické zábery kolujú na sociálnych sieťach už od minulého štvrtka. Všetky vykonané tresty sú podľa islamistov v súlade s ich zákonmi.

Z veže priamo dole

Bojovníci Islamského štátu odsúdili na smrť dvojicu údajných homosexuálov.

Zaviazali im oči, vyviedli na vysokú mestskú vežu a zhodili ich dole. Všetkému sa prizeral dav ľudí, píše The Independent.

Islamisti ukrižovali dvoch zlodejov na verejnosti,

Reprofoto/Facebook

Toto sa stane každému, kto...

Ďalšou obeťou bola žena, ktorá sa podľa islamistov dopustila cudzoložstva. Muž predčíta text, zatiaľ čo vedľa jeho stojí spútaná žena. O pár sekúnd ju ukameňovali na smrť.

Na rad prišli aj dvaja muži, ktorí mali okrádať nevinných ľudí. Trest bol mimoriadne krutý - verejné ukrižovanie, počas ktorého mali na hlavách čierne masky. Na záver im islamisti prestrelili hlavy.

Islamisti zhodili muža z mestskej veže,

Reprofoto/Facebook

Podľa pracovníkov Sýrskeho observatória pre ľudské práva, ktoré sídli v Londýne, islamisti ukrižovali počas 48 hodín ďalších pätnásť mužov. "Toto sa stane každému, kto bude proti nám," znie z Islamského štátu. Išlo o odplatu za smrť dvanástich sýrskych, irackých a alžírskych džihádistov.

Súčasť propagandy

Islamský štát, ktorý ovláda rozsiahle územie v Iraku a Sýrii, v posledných mesiacoch zverejňuje desiatky záberov z popráv.

Prívrženci islamistov začali vlani nakrúcať popravy západných zajatcov a využívať ich ako súčasť svojej propagandy.

Takto zverejnili zábery smrti Američana Petra Kassiga, novinára Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa, či britských humanitárnych pracovníkov Alana Henninga a Davida Hainesa.

Prvým popraveným bol novinár James Foley. Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov a citlivé povahy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy