Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Policajt vypočúval pozostalých po útoku na Charlie Hebdo, potom sa zastrelil
Zdielať na

Policajt vypočúval pozostalých po útoku na Charlie Hebdo, potom sa zastrelil

LIMOGES / Zástupca šéfa miestnej kriminálnej polície v Limoges na severozápade Francúzska spáchal samovraždu niekoľko hodín po tom, čo ho poverili, aby vyšetroval rodinu jednej z obetí stredajšieho teroristického útoku na redakciu časopisu Charlie Hebdo.

Komisár Helric Fredou sa zastrelil služobnou zbraňou vo svojej kancelárii v noci zo stredy na štvrtok.

Niekoľko hodín predtým ho požiadali, aby predložil správu spojenú s vražedným útokom na parížsku redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo.

Syndróm vyhorenia

Kriminalista po útoku vypočúval rodiny obetí z Charlie Hebdo, píše The Daily Telegraph. Zomrel predtým, než správu poskytol vedeniu.

Dôvody jeho skratu nie sú známe. Podľa policajných odborov žil sám a nemal ani deti, trpel depresiami a syndrómom vyhorenia.

Francúzsky týždenník Charlie Hebdo, ktorý sa stal minulý týždeň terčom teroristického útoku, vyjde v stredu s karikatúrou plačúceho moslimského proroka Mohameda a nápisom Je suis Charlie (Ja som Charlie) na obálke. Pozrite si priloženú reportáž Jany Koudelovej:

Nie je známe, či jeho rozhodnutie spáchať samovraždu malo spojitosť s vraždením v spomínanej redakcii.

Minulý týždeň v stredu dvaja islamisti zastrelili dvanásť ľudí v redakcii Charlie Hebdo. jeden z ich spojencov zabil policajtku a štyroch ľudí v židovskom obchode na okraji Paríža:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy