Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chorý Stanislav Gross (45): Ďalšie štádium choroby! V divadle ho museli nosiť...
Zdielať na

Chorý Stanislav Gross (45): Ďalšie štádium choroby! V divadle ho museli nosiť...

Zdroj: archív Blesku

Zdravotný stav bývalého premiéra Stanislava Grosa sa čím ďalej viac zhoršuje. A podľa informácií Blesku už je v ďalšom štádiu choroby, ktorá zo zdravého chlapa urobila trosku.

Podľa zdroja Blesku sa o tom presvedčili návštevníci predvianočného predstavenia Antoinetta – královna Francie v Divadle Hybernia. “Chudáka ho do hľadiska niesli na stoličke,“ povedal.

Gross, ktorý bojuje s amyotrofickou laterálnou sklerózou, známou z facebookovskej kýblikovej výzvy, na predstavenie prišiel kvôli svojim dcéram Denisou (17) a Natálkou (12), ktoré v ňom hrajú. “Hovoril, že je šťastný, že ich bude môcť ešte vidieť. Vyzeral veľmi zle. V jednej chvíli ho potom museli z hľadiska vyniesť von na toalety. Tam strávil skoro 45 minút,“ zveril sa nám zdroj z divadla, ktorý si neprial byť menovaný. “V nasledujúcich dňoch potom Grossa museli previezť do nemocnice, kde ho pravidelne navštevovala rodina,“ dodal.

Manželke Šárce (45) údajne lekári povedali, že ide o ďalšie štádium zákernej choroby. Tá ale na SMS od Blesku zareagovala: “Standa v nemocnici nebol. Sviatky sme mali spoločné doma.“ Blesk byl prvý, ktorý na Grossov zdravotný stav v minulosti upozornil.

archív Blesku

Amyotrofická laterálna skleróza

Amyotrofická laterálna skleróza je choroba mozgu, ktorá spôsobuje degeneráciu a stratu buniek centrálnej nervovej sústavy. Nastáva postupná svalová ochablosť a odumieranie svalstva. Choroba je neliečiteľná a jej priemerná dĺžka je 2 a 5 rokov. Potom človek umiera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy