Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Saskia (2) skončila v detskom domove. Po nešťastí sa o ňu nechce nik starať
Zdielať na
Krimi

Saskia (2) skončila v detskom domove. Po nešťastí sa o ňu nechce nik starať

TRENČ / Dvojročné dievčatko z obce Trenč (okres Lučenec) ešte v polovici októbra bojovalo o život. Za záhadných okolností si vážne zranilo hlavu. Príbuzní privolali záchranárov po tom, čo Saskia dostala záchvat. Dievčatko prežilo, ale sestra sa o ňu už odmieta starať.

Hoci sa prípad stal pred vyše dvoma mesiacmi, stále nie je jasné, ako sa malá Saskia zranila. Polícia začala vec vyšetrovať ako podozrenie z týrania. Príbuzní však túto možnosť odmietajú.

Len dvojročné dievčatko mala od mája na vlastnú žiadosť v starostlivosti jej nevlastná devätnásťročná sestra. Saskiina matka totiž skončila vo väzení.

Po nešťastí je však dievčatko v detskom domove. Mladá žena usúdila, že jej starostlivosť nezvláda.

"Kurátorkám som povedala, že sa o malú starať nechcem. takú zodpovednosť si nechcem brať na seba, keď mám svoje vlastné deti, o ktoré sa musím postarať," ozrejmuje Sandra.

Vyšetrovanie pokračuje

Saskia sa v osudný deň hrala na dvore, keď nešťastne spadla. Nikto to ale nevidel. "Bola vonku, hrala sa a spadla na kameň," tvrdí Sandra.

Dievčatko skončilo s vážnymi poraneniami na bratislavských Kramároch. Lekári bojovali o jej život. Našťastie sa z toho dostala.

"Podľa vyjadrenia súdnych znalcov nie je vylúčené, že zranenia mohli byť spôsobené jeho pádom," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Jednoznačne ale nikto túto možnosť nepotvrdil.

Prípad stále nie je na konci. Polícia doposiaľ nikoho neobvinila. "Nakoľko je potrebné vykonať ešte niektoré znalecké úkony, vyšetrovanie stále prebieha. Až po ňom budeme môcť rozhodnúť o ďalšom postupe," dodala Kováčiková.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy