Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Saskia (2) skončila v nemocnici, policajti vyšetrujú týranie
Zdielať na

Saskia (2) skončila v nemocnici, policajti vyšetrujú týranie

TRENČ / S úrazom hlavy hospitalizovali v bratislavskej nemocnici dvojročnú Saskiu z obce Trenč v lučeneckom okrese. O dievčatko sa starali príbuzní, pretože rodičov má vo väzení. Polícia bližšie informácie zatiaľ neposkytuje, prípad preverujú ako podozrenie z týrania.

Rodičia Saskie sú momentále vo výkone trestu. O malú Saskiu sa preto od mája stará jej devätnásťročná nevlastná sestra Sandra. Dieťatko malo v piatok ráno dostať v spánku kŕče. ktoré do príchodu záchranárov prestali.

Dieťa bolo slabé

"Dieťa bolo slabé, spavé. Na rukách a trupe malo škrabance staršieho dáta. Inak bolo bez viditeľných fyzických poranení," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

"Nemala nič. Len plakala, zobrala som ju na ruky a dávala mlieko," opisuje stará mama Saskie.

Záchranári priviezli zranené dievčatko do lučeneckej nemocnice, kde ale ďalšie vyšetrenia odhalili veľmi závažné poranenia. Následne ju preto vrtuľníkom transportovali na vyššie pracovisko. Momentálne sa o ňu starajú lekári na bratislavských kramároch.

Podľa prvotných informácií  mala byť Saskia v ohrození života. Jej zdravotný stav sa ale našťastie zlepšil. "Hospitalizovali sme dieťa s úrazom hlavy. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný," uviedla hovorkyňa detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická.

Podozrenie z týranie

"Na základe doposiaľ získaných informácií túto vec preverujeme ako podozrenie z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková.

Policajti preverujú, ako mohlo dievčatko k zraneniam prísť. V paitok vypočúvali nevlastnú sestru Sandru, jej druha, ako aj ostatných členov rodiny. Stará mama sa však dušovala, že oni dievčatku neublížili. Podľa našich informácií však bolo špinavé a na prvý pohľad podvýživené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy