Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kauza utýranej Lucky (†5) je na konci. Rodičia poznajú tresty
Zdielať na
Krimi

Kauza utýranej Lucky (†5) je na konci. Rodičia poznajú tresty

BRATISLAVA / Dlhoočakávaný verdikt v kauze utýranej Lucky je konečne známy. Otčim dievčatka, Juraj Hroták, pôjde na sedemnásť rokov do väzenia so stredným stupňom stráženia, okrem toho dostal rok a pol za neoprávnené užívanie bytu a dvojročné ochranné liečenie pod dohľadom. Matku Alexandru Hrotákovú poslal súd do väzenia na štrnásť rokov. Prokurátorka sa odvolala, trest sa jej zdá nízky.

Manželia Hrotákovci boli pôvodne obžalovaní z vraždy, avšak podľa súdu to bolo právne nadkvalifikované. Tresty, ktoré dostali, si odsedia za týranie blízkej a zverenej osoby, pretože sa nepodarilo preukázať úmysel vraždy.

Matka Alexandra a otčim Juraj Hrotákovci súdne pojednávanie ignorovali. Zo záverečnej reči prokurátorky prítomných ľudí až mrazilo. Ohavný spôsob, akým sa mali manželia Hrotákovci k malej Lucke správať totiž nemá obdobu. 

Obhajcovia Alexandry a Juraja žiadali oslobodenie spod obžaloby z vraždy. "Žiadny z nás nezľahčuje to, čo sa stalo maloletej, ale tá dôkazná situácia evokuje viacero možných záverov k tomu, ako došlo vlastne k jej usmrteniu," uviedol obhajca Juraja Hrotáka Milan Cíbik.

"Trváme na oslobodení spod obžaloby," uviedol obhajca Alexandry Hrotákovej Igor Schweighofer.

Dlhodobé týranie

Podľa znalca súdneho lekárstva Lucka zomrela v dôsledku dlhodobého fyzického týrania. Ešte pred smrťou utrpela početné zlomeniny končatín, rebier i na tvári.

Tieto zranenia mali Lucii spôsobovať neznesiteľné a mučivé bolesti. Okrem toho, ak by jej bola poskytnutá rýchla zdravotná pomoc, po poslednom údere Hrotákom, dievčatko dnes mohlo ešte žiť.

Telíčko Lucie manželia tri roky skrývali v byte hrôzy na Koceľovej ulici v Bratislave. Kauza sa prevalila v septembri 2012, odvtedy nabrala rýchly spád.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy