Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vietnamci distribuovali psie mäso do reštaurácií
Zdielať na

Vietnamci distribuovali psie mäso do reštaurácií

VARŠAVA / Poľskom opäť lomcuje potravinový škandál. tentoraz sú obeťami samotní Poliaci. Vo Varšave odhalili colníci nelegálny sklad so psím mäsom. Vietnamci ho mali predávať do miestnych reštaurácií.

Poľskí colníci odhalili viac ako tonu nelegálneho mäsa v jednom z varšavských skladov. Odtiaľ malo putovať do rôznych barov a reštaurácií, kde bolo spracovávané.

Neznáme mäso

"V štyroch reštauráciách sme našli mäso neznámeho pôvodu, bolo uskladnené vo veľmi zlých podmienkach. Mäso pravdepodobne pochádza zo psov," uviedol hovorca polície Krzystof Lach.

Colníci na prípad narazili úplnou náhodou. Chceli len zistiť či Vietnamci pracujú v sklade legálne. "Šokovalo nás keď sme videli v akých podmienkach bolo toto mäso skladované," tvrdí hovorkyňa hraničnej stráže Dagmara Bielec-Janas.

Poľská hraničná polícia zadržala dvoch Vietnamcov, ktorí sa momentálne nachádzajú v cele policajného zaistenia. S policajtmi ale odmietajú spolupracovať.

Desiatky reštaurácií

Odhaduje sa, že psie mäso sa dostalo do desiatok reštaurácií vo Varšave a okolí. Úradníci teraz zisťujú či ide o mäso z poľských psov alebo či ho doviezli z Ázie. "Mäso zrejme pochádza z rôznych zdrojov a rôznych bitúnkov. Teraz ho budeme skúmať a nevylučujeme ďalšie obvinenia," myslí si Jolanta Koziec z veterinárnej a potravinovej inšpekcie.

Psie mäso je na prvý pohľad na nerozoznanie od toho klasického, líši sa vraj iba vôňou. Rozdiel by na prvý pohľad nespoznala ani väčšina mäsiarov. Podľa jedného z mäsiarov na dôchodku je psie mäso lahodné. "Neraz som zabil psa. To je ešte lepšia chuť ako normálne mäso," hovorí Jozef Wojtas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy