Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nie sme ku*dy ani kur*y, odkazujú Pussy Riot Zemanovi
Zdielať na
Zahraničie

Nie sme ku*dy ani kur*y, odkazujú Pussy Riot Zemanovi

LONDÝN / Nedávne vyhlásenia, a najmä nevhodný slovník, českého prezidenta Miloša Zemana v rozhovore pre Český rozhlas riešil celý svet. Teraz sa k celej veci vyjadrili aj členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, ktoré Zeman častoval nepeknými prívlastkami.

Členky Pussy Riot ostro skritizovali Miloša Zemana, ktorý ich v rozhovore charakterizoval vulgárnymi slovami a označil za pornografickú skupinku.

Nadežda Tolokonnikova a Maria Aľjochina, ktoré sú momentálne na návšteve v Británii, denníku The Guardian povedali, že z ich pohľadu je Zeman ďalším z európskych ľavicových lídrov, ktorý vôbec nerozumie tomu, čo sa v Rusku deje. "Zachoval sa ako typický patriarchálny hlupák," povedali.

Zeman Pussy Riot odsúdil hneď niekoľkokrát. Nazval ich deviantnými dámami, ktoré vystrájajú v pravoslávnom chráme a potom sa označujú za politické väzenkyne. Dodal, že podľa neho spáchali trestný čin výtržníctva v pravoslávnom chráme. 

UPOZORNENIE: Video obsahuje vulgarizmy. Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov

Pozrite si časť rozhovoru s Milošom Zemanom:

Denník Guardian označil Zemanove výroky za bizardný útok plný vulgarizmov a dal slovo dvom členkám skupiny, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú v Londýne.

sita

"O Pussy by radšej hovoriť nemal. Nevie, kto sú. Na to sme odborníčky my a nie on. My sme punkerky, on nie," zhrnula Tolokonnikova.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy