Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zemana na zámku u miliardára vítali protekčné značky
Zdielať na

Zemana na zámku u miliardára vítali protekčné značky

Zdroj: blesk.cz

OSTRAVA / Na čiernom zozname prezidenta Miloša Zemana (70) zostáva miliardár Zdeněk Bakala (53). Na svojej návšteve Moravskosliezskeho kraja prezident povedal, že OKD prakticky krachuje. Tisíce bytov by mali byť Bakalovi na základe porušenia zmluvy zoštátnené. Slovo ku*va si neodpustil.

Zeman začal svoju návštevu na hejtmanstve v Ostrave. Potom vyrazil na obed ku kamarátovi miliardárovi Janovi Světlíkovi na zámok do Vítkovic.

Obedu sa zúčastnili podnikatelia vrátane biznismenov s protekčnými značkami. "S pánom prezidentom sa riešila otázka brownfields (nevyužívané priemyselné areály-pozn.red.),“ povedala hovorkyňa podnikateľa Světlíka Eva Kijinková.

blesk.cz

Z Ostravy sa Zeman vydal do Havířova. Na námestí ho čakalo niekoľko tisíc ľudí. Iba jeden človek držal v rukách transparent s vulgárnymi slovami. Zeman si ho nevšímal a pálil do citlivých miest Severomoravanov

Pustil sa do miliardára Bakalu

Zeman totiž hovoril o nezamestnanosti i podnikateľovi Bakalovi. "OKD Zdeňka Bakalu prakticky krachuje,“ povedal Zeman. "Keby to ústava dovoľovala, tak zažalujem ako prvý pana Bakalu a spoločnosť Karboinvest,“ dodal Zeman. "Je to náš prezident,“ prevolávali ľudia, keď prezident nadniesol, že by mali Bakalove byty prepadnúť v prospech štátu.

blesk.cz

Zeman svojmu publiku naoko vynadal, že sa ho nespýtali na jeho vulgarizmy. "Som na Ostravsku, kde ľudia hovoria od srdca. Preto povedané slovami Věry Chytilovej „K*rvahošigutentág“, ja vám za to zo srdca ďakujem,“ dodal Zeman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy