Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž (40) mal sexuálne zneužiť chlapca (14), sľúbil mu peniaze
Zdielať na

Muž (40) mal sexuálne zneužiť chlapca (14), sľúbil mu peniaze

KATOWICE / Pedofilovi, ktorý napriek tomu, že len pred niekoľkými mesiacmi vyšiel z väzenia, trest očividne nestačil. Tentoraz mal na sexuálny styk nalákať chlapca. Sľúbil mu veľkú finančnú hotovosť. Keď už bolo po čine, nič mu nedal a tak to chlapec povedal rodičom.

"Muž sa dopúšťal sexuálneho násilia na 14 ročnom chlapcovi. Jednoducho povedané,  bol to pedofil," informuje hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka. Takýmito slovami opisuje Poľská polícia konanie 40 ročného muža. Ten mal pred niekoľkými mesiacmi pod zámienkou veľkej finančnej odmeny zneužiť 14 ročného chlapca.

Odmietol zaplatiť

Muž bol už dlhšiu dobu v meste známy tým, že pre vybraných tínedžerov pracuje ako pasák. "Ponúkal im vysoké sumy za to, že sa budú stretávať so zahraničnými klientmi," tvrdí Andrzej Gaska z katowickej polície.

Prípad sa podarilo odhaliť po tom, ako tínedžerovi za jeho sexuálne služby odmietol zaplatiť. Ten to povedal svojim rodičom, ktorí kontaktovali políciu. Po vyhlásení pátrania sa po údajnom pedofilovi zľahla zem.

Už raz trestaný

Poľskí policajti po niekoľkých týždňoch pátrania nakoniec pedofila zo Zabrza chytili a predviedli ho do cely policajného zaistenia. "Muž sa počas výsluchu k obvineniam odmietol priznať," tvrdí prokurátorka Marta Zawada-Dybek.

"Išlo o predtým trestaného muža. V roku 2011 bol odsúdený za pedofíliu," dodáva Gaska.  V prípade dokázania viny hrozí mužovi, ktorý čin spáchal, v recidíve výnimočný trest a to až 15 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy