Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodičia v strachu. Deti ohrozuje neznámy muž
Zdielať na
Zahraničie

Rodičia v strachu. Deti ohrozuje neznámy muž

HRADEC KRÁLOVÉ / Rodičia na východe Česka sa boja o svojich malých školáčikov. Dve dievčatká tvrdia, že ich pri škole oslovil neznámy muž v aute. Policajti posilnili hliadky a v školách dbajú na prevenciu u tých najmenších detí.

Na východe Česka sa šíri hystéria. Rodičia si prostredníctvom sociálnych sietí odovzdávajú informácie o mužoch, ktorí majú lákať do auta malé deti.

Stalo sa to aj deväťročnému dievčatku z Rychnova nad Kněžnou. To mal cestou zo školy lákať do tmavého auta neznámy muž.

Podľa našich informácií dievča mužom utieklo na sídlisko. "Máme popis muža, samozrejme po ňom intenzívne pátrame. Posilnili sme aj výkon služby," informovala krajská policajná hovorkyňa z Hradca Králové Ivana Ježková.

Dva podobné prípady

Rodičia sa boja a poučujú deti, ako sa zachovať, keby ich niekto cudzí oslovil. "Kriminalisti zisťujú všetky súvislosti od svedkov," vyhlásila Ježková.

Policajti preverujú kamerové záznamy a analyzujú pohyb auta, ktoré vystrašené dievča opísalo pri výpovedi. Kriminálka rovnako preveruje podobný prípad, ktorý sa stal pred pár dňami neďaleko Jaroměře na Náchodsku. "Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by obe udalosti mali akúkoľvek súvislosť," povedala Ježková.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy