Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Elišku (†9) znásilnil a udusil jej strýko, k vražde sa priznal
Zdielať na

Elišku (†9) znásilnil a udusil jej strýko, k vražde sa priznal

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ / Elišku pred smrťou jej strýko znásilnil. Hoci sa mu školáčka bránila, nemala najmenšiu šancu. Drogovo závislý deviant ju udusil, informuje český denník Blesk. K vražde sa priznal, hrozí mu výnimočný trest.

Roman si na svoju neter počkal v utorok popoludní pred školou. Nie je jasné, či vraždu plánoval. Podľa zdroja Mladej fronty Dnes ho údajne vzrušilo, keď videl dievča močiť na chodníku.  Telo Elišky našli policajti v stredu, po viac ako 24 hodinovom pátraní.

Roman odviedol Elišku neďaleko obce Ciboušov a tam ju znásilnil. Zúfalo sa mu bránila a svojho vraha poškrabala. Kriminalisti majú dôkazy z analýzy DNA.

S cudzím by nešla

Spolužiačka Elišky nahlásila učiteľke, že Eliška odišla po vyučovaní s pánom v tmavom oblečení a potrhaných rifliach, píše český Blesk.

Polícia preverovala jej výpoveď, nebolo však jasné, o koho ide. "Ona by s nikým cudzím nešla," povedala Eliškina stará mama. Práve to nahrávalo teórii, že ju odviedol niekto, koho dobre poznala.

Podľa policajnej hovorkyne bola podozrivá osoba zadržaná vo štvrtok. Viac informácií o prebiehajúcom vyšetrovaní polícia neposkytuje.

"Pre celé mesto je to dobrá správa. Určite prispeje k upokojeniu situácie a zlepší napätú atmosféru," reagovala starostka Klášterca. Dodala, že deti boli poučené, aby sa pohybovali v skupinkách a aby ich, ak je to možné, sprevádzali rodičia.

Pozrite si priloženú reportáž:

Dva podobné prípady

Smrť Elišky pripomína tragédiu, ktorá sa odohrala v susednej Českej republike pred štyrmi rokmi. V pražskej Tróji cestou zo školy zmizla taktiež deväťročná Anička Janatková.

Podľa psychologičky mohla byť Eliška ľahko manipulovateľná. Nežila v klasickej rodine zloženej z matky a otca, ale často ju strážila stará mama. "Eliška si možno myslela, že sa jej nič nestane, ak odíde s niekým, koho pozná," myslí si odborníčka. 

Eliška sa stratila na ceste zo školy, rovnako ako Anička. Obe dievčatá chodili domov denne po tej istej trase. Vrah si ich tak mohol ľahko vytipovať. Anička prechádzala cez schátranú záhradkársku kolóniu, Eliška sa vracala domov cez sídlisko.

Reprofoto/Blesk.cz

Do pátrania po Eliške sa zapojila stovka policajtov. Takisto tomu bolo v Aničkinom prípade. Policajti našli topánku, ktorá nasvedčovala tomu, že išlo o násilný čin. V Aničkinom prípade našli batoh a fľašu na pitie. Ako sa neskôr zistilo, na oboch bola DNA vraha.

Obesil sa v cele

Pátranie po Eliške sa skončilo tragickým zistením. Telo školáčky našli v miestach, kde bývala. Tu sa oba prípady rozchádzajú.

Pozrite si priloženú reportáž spred troch rokov:

Telo Aničky našli policajti až po piatich mesiacoch zakopané v zalesnenej stráni. Zo znásilnenia a vraždy obvinili štyridsaťjedenročného Otakara, ktorý sa po niekoľkých dňoch obesil v cele.

Prerušil liebču

Slovenský pedofil Antonín Novák, ktorý v roku 2009 znásilnil a zavraždil deväťročného Jakuba Šimánka z Českej republiky, bol odsúdený na doživotie.

Chlapa brutálne znásilnil, žiadal od neho aj prejavy lásky. Chcel, aby mu po styku posielal vzdušné bozky.

Novák už na Slovensku sexuálne obťažoval päť detí. Naše súdy mu nariadili ochrannú liečbu, ktorú prerušil a zmizol do Česka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy