Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Odsúdený pedofil Novák si odpyká doživotný trest na Slovensku
Zdielať na

Odsúdený pedofil Novák si odpyká doživotný trest na Slovensku

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR súhlasí, aby si Slovák Antonín Novák, ktorý v máji 2008 v Českej republike sexuálne zneužil a zavraždil deväťročného Jakuba, odpykal trest väzenia na Slovensku.

"Ministerstvo spravodlivosti ČR požiadalo listom zo dňa 23. apríla 2009 Ministerstvo spravodlivosti SR o prevzatie Antonína Nováka na výkon zvyšku trestu odňatia slobody do Slovenskej republiky," povedal Jurči.

TV JOJ

Na návrh rezortu spravodlivosti Krajský súd v Banskej Bystrici české rozhodnutia súdov ohľadom Nováka uznal, na čo 24. augusta ministerstvo udelilo súhlas s prevzatím Nováka na výkon zvyšku trestu do Slovenskej republiky.

"O tejto skutočnosti bolo informované aj MS ČR, ktoré nás zároveň požiadalo o záruky v súvislosti s výkonom trestu odňatia slobody, podmienečným prepustením, vrátane otázok zabezpečovacej detencie. O súčinnosť a vyjadrenie bol listom zo dňa 29. októbra 2009 v týchto otázkach požiadaný Okresný súd Revúca," dodal Jurči.

Prípad 43-ročného slovenského robotníka Antonína Nováka šokoval českú verejnosť. A to aj tým, že sa vôbec nemusel stať, keby sa tento slovenský pedofilný deviant bol liečil, ako mu to v SR nariadil súd.

V minulosti súdne trestaný Novák sa v roku 2007 začal vyhýbať ambulantnej sexuologickej liečbe a v decembri lekári v SR podali návrh na jeho opätovnú ústavnú liečbu. Ani nie o pol roka neskôr už Novák v Česku vraždil. V čase vraždy mal tri mesiace vysadené všetky lieky. Podľa znalcov trpí Novák homosexuálnou pedofíliou a jeho vyliečenie a náprava sú nereálne.

Antonín Novák vlani v máji v Havlíčkovom Brode vylákal deväťročného Jakuba Šimánka z detského ihriska na ubytovňu, kde býval. Chlapcovi sľúbil počítačové hry, namiesto toho chlapca obchytkával a znásilnil.

Neskôr sa pedofil zľakol, že to chlapec povie doma a pod prísľubom, že ho odvedie domov, dieťa odviedol za mesto a v lese ho pravdepodobne uškrtil. Telo chlapčeka sa našlo až po vyše mesiaci, keď zadržaný Novák sám priviedol kriminalistov na miesto činu. Pitva presnú príčinu smrti nestanovila.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy