Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dnes pochovali zavraždeného Jakubka
Zdielať na
Zahraničie

Dnes pochovali zavraždeného Jakubka

Nielen Českou republikou otriasla nedávna vražda 9-ročného Jakuba Šimánka, ktorého zavraždil slovenský pedofil. Aj dnes si mnohí pripomenuli túto hroznú udalosť.

Nielen Českou republikou otriasla nedávna vražda 9 ročného Jakuba Šimánka, ktorého zavraždil slovenský pedofil. Aj dnes si mnohí pripomenuli túto hroznú udalosť.

Na chlapcov pohreb v Havlíčkovom Brode prišli ľudia z blízkeho i ďalekého okolia. Okrem rodiny i spolužiaci v sprievode rodičov a učiteľov. S malým Jakubom sa prišla rozlúčiť viac než stovka ľudí. Pohrebné vence, kytice a plačúci pozostalí. Takto by sa dala opísať atmosféra v pohrebnej sieni Havlíčkobrodského cintorína.

Malý Jakubko sa stratil 4. mája a bol nezvestný takmer päť týždňov. Ako by sa pod ním prepadla zem. Všetci verili v to, že sa čoskoro nájde živý a zdravý. 8. júna bolo ale všetkým nádejam koniec. Polícia našla chlapca mŕtveho. Znásilnil a následne ho zavraždil Slovák Antonín Novák.

"To čo sa tu stalo, to je tragédia, to je nad ľudské úsilie, aby to človek zvládol a vydržal, " povedal Hynek Blaško, otec Jakuba.

Pozostalí, ktorí sa prišli rozlúčiť so zosnulým, Nováka preklínali. Stále nemôžu uveriť, že Jakuba už nikdy neuvidia. Nad smrťou malého Jakubka sa stále vznáša mnoho otáznikov. Polícia bude i naďalej prípad vyšetrovať.

Viac uvidíte v dnešných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy