Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Antonín Novák sa nevylieči, treba ho izolovať od spoločnosti
Zdielať na

Antonín Novák sa nevylieči, treba ho izolovať od spoločnosti

Zdroj: TV JOJ

Podľa znalkýň je možnosť vyliečenia či resocializácie Nováka prakticky vylúčená

Podľa znalkýň je možnosť vyliečenia či resocializácie Nováka prakticky vylúčená a je nutné ho trvale izolovať od spoločnosti. Znalecké posudky tak nahrávajú tomu, čo pripustil v stredu aj Novákov advokát Rudolf Fori – že slovenskému pedofilovi, ktorého čin vlani v lete šokoval Česko, hrozí doživotný trest.

Znalkyňa Růžena Hajnová pred krajským súdom uviedla, že Novák je pre spoločnosť vysoko nebezpečný a nemožno vylúčiť, že by svoj čin ešte niekedy v budúcnosti zopakoval. Novákovi priťažuje pred súdom skutočnosť, že kvôli pohlavnému zneužívaniu bol v SR opakovane odsúdený, ako aj to, že po absolvovaní liečby prestal užívať lieky, ktoré mali jeho chorobné túžby krotiť.

K osobnosti obžalovaného Slováka pred súdom zaznelo, že je sebecký, citovo chudobný a chýba mu morálka. "Vzhľadom na to, že on už podstúpil ochrannú sexuologickú liečbu, ktorá obsahuje aj psychoterapeutickú zložku, nemožno očakávať, že by (v budúcnosti) došlo k nejakým posunom či zmenám," uviedla na adresu Nováka znalkyňa Marcela Langová-Šindelářová.

Proces s Antonínom Novákom bude v Hradci Králové pokračovať v piatok.

Zdielať na