Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dôchodca, ktorý obťažoval chlapcov, sa vyjadril k trestu
Zdielať na
Krimi

Dôchodca, ktorý obťažoval chlapcov, sa vyjadril k trestu

BRATISLAVA / V pedofilnej kauze matematického génia padol v piatok rozsudok. Milan Maxian sa po roku a pol patovej situácie v plnom rozsahu priznal. Televízii JOJ poskytol svoje vyjadrenie k celej veci.

Rozsudku predchádzala ponuka sudcu na dohodu o vine a treste. Maxian okamžite súhlasil, prokurátorka ale nie. Až potom pri prvej možnosti urobiť vyhlásenie, priznal vinu vo všetkých bodoch obžaloby. Na konci so slzami v očiach neskrýval radosť.

K miernej podmienke a slobode mu však výrazne pomohla amnestia Ivana Gašparoviča. Kedže ide už o tretie stíhanie za rovnaké sexuálne delikty, bez zahladenia predošlých odsúdení by mu hrozila basa až na dvanásť rokov. Prezidentov krok Maxiana veľmi potešil. "Viete, ja mám 75 rokov a každý trest je pre mňa doživotie," povedal.

Ochrannú liečbu spoluautor viacerých učebníc absolvuje ochotne. Mierny trest považuje za férový aj jeho obhajca. "Nedošlo k žiadnemu konaniu z jeho strany a išlo väčšinou len o obchytkávanie či masírovanie," hovorí obhajca.

Milan Maxian má ale ťažké srdce na rodinu jedného z chlapcov. "Oni hovorili, že bol u mňa, že som ho vyzliekol a to nebola pravda," tvrdí dôchodca.

Pozrite si výpoveď dôchodcu k celej veci:

Obviňujú sa navzájom

Podľa obžaloby mal ale obžalovaný štyroch chlapcov zháňať v nákupných centrách a následne si ich vodiť domov. Okrem toho obete si stále tvrdia svoju verziu.

Jakub tvrdil, že k obťažovaniu došlo pri doučovaní matematiky u pedagóga doma. "Bolo mi to trošku trápne, aj mi to bolo ľúto, že sa to stalo, že som to dopustil," povedal.

Po rokoch sa už Jakub cíti lepšie. Mladší Peter sa podľa otca dlhodobo pocikával a mal stres. Problémy má však stále. "V noci vykrikuje a je bojazlivý," tvrdí otec.

Rodičia Petra v minulosti tvrdili, že mu zničil život. Milan Maxian zas tvrdí, že ho osočovali aj na ulici. "Brat toho chlapca na mňa vykrikoval, že vy budete platiť stotisíc. Dostanete desať rokov basy," tvrdí Maxian.

Taká hrozba tu ale reálne bola. Súčasný verdikt však ešte nie je právoplatný. Čaká sa na krok prokuratúry. Je však vysoko pravdepodobné, že Maxianova sloboda bude čoskoro už definitívna.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy