Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Identita muža bez ochranného odevu je odhalená
Zdielať na
Zahraničie

Identita muža bez ochranného odevu je odhalená

DALLAS / Pri prevoze sestričky Amber Vinson, ktorá sa nakazila ebolou, keď bola v kontakte s chorým Libérijčanom, sa na letisku popri zdravotníkoch v skafandroch objavil aj muž bez ochranného odevu. Doslova cez noc sa stal senzáciou a celý svet špekuloval, kto tento odvážlivec je.

Najskôr sa predpokladalo, že muž bude zamestnancom letiska, avšak nakoniec vyšlo najavo, že ide o človeka, ktorý mal na celý prevoz dohliadať. Na sebe mal len nohavice, košeľu a v rukách podložku na písanie. 

Spoločnosť Phoenix Air, ktorá vlastní špeciálne zdravotnícke lietadlo, ktoré prevážalo sestričku Amber Vinson z Dallasu do Atlanty vyhlásila, že mužova prítomnosť v skutočnosti zabezpečila bezpečnejší presun nakazenej ženy, píše britský Daily Mail

"Clipboard man", ako ho nazvali práve pre podložku na písanie, ktorú držal v rukách, sa stal zo dňa na deň celosvetovou senzáciou.

 

Reprofot/Daily Mail

"Kto je ten muž, ktorý si myslí, že jediné, čo ho ochráni pred ebolou je podložka na písanie?" pýtali sa na sociálnych sieťach šokovaní ľudia.

Pozrite si reportáž:

Phoenix Air si však stojí za svojim: "Naši zdravotníci v špeciálnych odevoch majú obmedzený výhľad a mobilitu a na to tu je kontrolór, aby dohliadal na prácu každého pracovníka."

Ak dodržiava bezpečnú vzdialenosť, nič sa mu nemôže stať. Ebola sa totiž neprenáša vzduchom, len telesnými tekutinami a dotykom.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy