Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neznámy raper sa preslávil ako vrah novinára Foleyho
Zdielať na

Neznámy raper sa preslávil ako vrah novinára Foleyho

LONDÝN / Abdel-Majed Abdel Bary má za sebou krátku kariéru rapera. Jeho prezývku L Jinny poznala celá britská rapová scéna. Dnes ho pozná svet ako podozrivého z vraždy amerického novinára Jamesa Foleyho. Prominentným teroristom bol už jeho otec.

L Jinny bol chvíľu veľmi populárny. Hudbou si zarobil na dom v Londýne v hodnote vyše milióna eur. V ňom žil spoločne s matkou a piatimi sestrami. Ani to ho neodradilo od terorizmu. 

Kedysi žil životom  boháča, dnes šíri idey o západnej propagande a zdieľa fotografie, na ktorých drží v rukách odťaté hlavy nepriateľov islamu. "Relax s kamošom, teda s tým, čo z neho ostalo," napísal pri jednej z fotografií. 

Svoju premenu zaznamenal na Facebooku. Jeho profil je dnes už zablokovaný. Medzi fotografiami z nahrávacieho štúdia v značkovom oblečení sa zrazu objavujú obrázky, kde má zakrytú tvár a v rukách drží guľomet.

Luxusný dom nechal rodine a z večera do rána odišiel bojovať do Sýrie za islamistov.

Na svedomí má nejednu brutálnu vraždu. Pravdepodobne bol on katom Jamesa Foleyho na videu, ktoré obletelo svet. Pozrite si video:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov a citlivé povahy

Aký otec taký syn

Podľa britských médií je dvadsaťtriročný bývalý spevák synom známeho teroristu Adela Abdela Bariho. V rodnom Egypte bol uväznený a týraný. Stihol však vyštudovať a stal sa rešpektovaným právnikom v oblasti ľudských práv. Dokonca mal blízke väzby na Amnesty International. 

Momentálne čaká na súd v New Yorku. Spolupodielal sa na príprave atentátov na americké ambasády v Tanzánii a Keni, kde v roku 1998 zahynulo 224 ľudí, píše Daily Mail.

Reprofoto/Telegraph

Do USA ho vydali spoločne s duchovným Abu Hamzom al-Masrim. Egypťan Bari získal povolenie na vstup do Británie po tom, ako v roku 1993 dostal politický azyl. 

O dva roky neskôr bol odsúdený na trest smrti v neprítomnosti za to, že sa v roku 1995 pokúsil vyhodiť do vzduchu trh v Káhire. V roku 1999 ho odsúdili na doživotie.

"Daj mi hrdosť a česť, akú mal môj otec. Prisahám, že v ten deň, kedy vzali môjho otca, som mal zabiť pár policajtov," spieva v jednej zo svojich piesní 23 ročný Abdel-Majid.

V ďalších rapuje o tom, aký je život ťažký, keď musí živiť matku a šiestich súrodencov. Bary zložil niekoľko piesní, pozrite si niečo z jeho tvorby: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy