Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pasažierov zmiznutého Boeingu okradla pracovníčka banky
Zdielať na

Pasažierov zmiznutého Boeingu okradla pracovníčka banky

KUALA LUMPUR / Malajzijskú úradníčku s jej manželom obžalovali z podvodu krádeže a ďalších trestných činov potom, čo údajne ukradli takmer tridsaťpäťtisíc dolárov (vyše dvadsaťšesťtisíc eur) z účtov štyroch cestujúcich na palube zmiznutého lietadla Malaysia Airlines. To zmizlo 8. marca na trase z Kuala Lumpur do Pekingu.

Úradníčka, ktorá desať rokov pracovala pre britského bankového giganta HSBC, a jej manžel pred súdom uviedli, že sa necítia vinní v žiadnom zo šestnástich bodov obžaloby. Obaja majú tridsaťtri rokov a tri deti.

Podľa obžaloby vybrali celkom 110 643 ringgitov (vyše dvadsaťšesťtisíc eur) z účtov dvoch Malajzijcov a dvoch Číňanov, ktorí boli na palube zmiznutého lietadla. Výbery uskutočnili z bankomatov a bankovými prevodmi od 14. mája do 8. júla.

Obžalovaným hrozí väzenie. Obžaloba uvádza i nelegálny prevod peňazí elektronickou cestou, ktorý sám o sebe znamená desaťročný trest za mrežami.

Pátranie po Pakistancovi

Polícia stále pátra po treťom podozrivom. Má ísť o muža pakistanskej národnosti, ktorý by mal mať na účte časť ukradnutých peňazí.

SITA


Prípad vyvolal v Malajzii veľký rozruch. Ľudia odsudzujú, že okradli obete z lietadla. Napriek rozsiahlym pátracím akciám sa doposiaľ nepodarilo Boeing 777 nájsť. Podľa dostupných informácií sa záhadne odchýlil z trasy a zamieril nad Indický oceán.

Stratený let MH370 v prehľadávanej oblasti nie je. Špeciálna ponorka Bluefin 21 nenašla žiadne trosky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy