Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragédia v rodine pápeža Františka. Pri nehode zomreli jeho malí synovci
Zdielať na

Tragédia v rodine pápeža Františka. Pri nehode zomreli jeho malí synovci

CÓRDOBA / Pápež František smúti. V utorok postihla jeho rodinu obrovská tragédia, keď pri autonehode v jeho rodnej Argentíne zahynuli traja členovia rodiny Svätého otca.

Nehoda sa stala na diaľnici medzi argentínskymi mestami Rosario a Córdoba. V utorok ráno sa tu Chevrolet, ktoré šoféroval pápežov synovec, zrazilo s kamiónom. Vo vozidle sa nachádzala žena Františkovho synovca Valeria Carmona (36) a ich dve malé deti José (8 mesiacov) a Antonio (2), píše argentínsky La Voz

Pápežov synovec, tridsaťosemročný Emanuel Bergoglio, skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho dvaja synovia a manželka nehodu neprežili.

Emanuel je synom pápežovho brata Alberta, ktorý zomrel v roku 2010.

Rodina sa práve vracala z predĺženého víkendu v Córdobe. Vozidlo sa po zrážke zachytilo pod kamiónom, ktorý ho ťahal ešte Ďalších dvesto metrov.

Pozrite si video z miesta tragédie:

Žena a osemmesačné dieťa boli na mieste mŕtvi. Dvojročný chlapec zomrel v nemocnici. Lekári sa dve hodiny snažili zachrániť jeho život, neúspešne.

Do nemocnice, kde je Emanuel hospitalizovaný, okamžite prišla jeho matka spoločne s jeho dvoma bratmi a rovnako aj sestra zosnulej Valerie, ktorá je mníška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy