Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kyjev varuje novinárov, v ruskom pohraničí hrozí nebezpečenstvo
Zdielať na

Kyjev varuje novinárov, v ruskom pohraničí hrozí nebezpečenstvo

KYJEV / Ukrajina v sobotu varovala západných novinárov pôsobiacich v ruskom pohraničí pred nebezpečenstvom, ktoré im údajne hrozí zo strany ruskej polície. Žurnalisti by sa vraj mohli ľahko ocitnúť v cele s obvinením zo špionážnej činnosti, pokiaľ budú fotografovať ruskú bojovú techniku a príslušníkov ruských jednotiek.

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko ocenil aktivitu západných korešpondentov, ktorým sa podarilo zachytiť pohyb ruskej vojenskej kolóny smerujúcej do ukrajinského vnútrozemia.

V noci zo štvrtka na piatok konvoj prekročil ukrajinské hranice, neskôr bola podľa tvrdení Kyjeva jeho časť ukrajinskou raketovou paľbou zničená, Ukrajina zničila väčšinu kolóny ruských bojových vozidiel.

Každodenné prevozy

Podľa Lysenka vyradili veľkú väčšinu ruských vozidiel. Podobné presuny ruských posíl cez hranice sú ale podľa ukrajinského hovorcu každodennou záležitosťou. tentokrát táto udalosť vyvolala veľké pozvihnutie zrejme preto, že ju zaznamenali západní novinári.

"Západní korešpondenti sa na vlastné oči mohli presvedčiť, aké je správanie ruských vojakov a následne si začali klásť otázky, prečo k tomu dochádza," poznamenal Lysenko.

Ich pátranie ale podľa neho môže byť nebezpečné. "V ruskej pohraničnej Rostovskej oblasti budú všetci ľudia, ktorí fotografujú vojenské objekty, označení za špiónov," varoval Lysenko.

Situácia na Ukrajine, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy