Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Povstalci dostali nové posily z Ruska, do bojov nasadili tanky
Zdielať na

Povstalci dostali nové posily z Ruska, do bojov nasadili tanky

KYJEV / Proruskí povstalci na východe Ukrajiny ohlásili prísun nových posíl z Ruska. Novomenovaný šéf samozvanej doneckej vlády Alexander Zacharčenko vyhlásil, že v kľúčovej etape bojov nasadia mnoho nových bojovníkov vycvičených na území Ruskej federácie. Z rezerv vraj vzbúrenci do boja proti armáde nasadili veľké množstvo ťažkej vojenskej techniky.

Podľa Alexandra Zacharčenka vyslali vzbúrenci v kritickej fáze bojových operácii do boja tridsať tankov a stodvadsať obrnených transportérov.

Kde túto techniku získali, donecký "premiér" neprezradil. Naznačil, že posily operujú v bojoch v Donecku a na prístupových cestách v Luhansku.

V piatok sa objavili informácie o prejazde kolóny ruských bojových vozidiel na ukrajinské územie. Informáciu potvrdilo i ukrajinské armádne velenie, Rusko správy o konvoji obrnených transportérov a tankov poprelo.

SITA

Zničili časť kolóny

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v piatok oznámil, že časť ruskej kolóny na ukrajinskom území zničili, Ukrajina zničila väčšinu kolóny ruských bojových vozidiel

"Zo zákerne vyslanej kolóny sedemdesiatich vozidiel s ruskými identifikačnými znakmi zostala kopa šrotu," uviedol na Twitteri Porošenkov hovorca Jurij Lucenko.

"Zásah raketou je pre nezvaných hostí pádnym argumentom," napísal Lucenko.

SITA


Hovorca ukrajinskej protipovstaleckej operácie Andrij Lysenko v sobotu v Kyjeve oznámil, že povstalci sa v noci znovu pokúsili získať stratené pozície okolo cesty, ktorá spája Luhansk s hraničným priechodom Izvaryne. Armáda ale svoje postavenie uhájila a otvorila ďalšie trasy k postupu na Luhansk, povedal Lysenko.

Situácia na Ukrajine, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy