Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Povstalci zostrelili dva ukrajinské bombardéry, rakety odpálili z Ruska
Zdielať na

Povstalci zostrelili dva ukrajinské bombardéry, rakety odpálili z Ruska

KYJEV / Za stredajším zostrelením dvoch stíhačiek ukrajinskej armády môže byť zodpovedné priamo Rusko. Naznačila to ukrajinská Bezpečnostná rada, ktorá o tejto otázke mimoriadne rokovala. Správu priniesol server ABC News.

Rakety, ktoré zasiahli dva stroje typu Su-25, podľa jej informácií vypálili z ruského územia.

"Dve naše stíhačky zasiahli vo výške 5200 metrov. Podľa predbežných informácií rakety vypustili z územia Ruskej federácie," uvádza sa v stanovisku vrcholného ukrajinského bezpečnostného orgánu.

Osud osadenstva lietadiel nie je známy. K zostreleniu oboch armádnych stojov malo podľa agentúry Reuters prísť neďaleko oblasti, kde zostrelili civilné malajzijské lietadlo s 298 osobami na palube.

Pilot sa stihol katapultovať

Zostrelenie jedného ukrajinského armádneho lietadla priznal aj Igor Strelkov, ktorý v súčasnosti vedie ozbrojencov vo východnom meste Doneck. Pilot stroja sa podľa neho po zasiahnutí katapultoval. Ďalšie informácie nezverejnil.

Militanti lietadlá zostrelili neďaleko dediny Dmytrivka v Doneckej oblasti, píše ABC News.

V oblasti sa podarilo vzbúrencom zostreliť viacero lietadiel. Deň pred katastrofou Boeingu 777 boli zasiahnuté dve lietadlá Su-25. Obeťami mobilných rakiet zem-vzduch sa stali aj dopravné vojenské lietadlá II-76 ukrajinskej armády. Zahynuli desiatky ľudí.

Pozrite si priloženú reportáž:

Desaťkilometrový okruh

Ukrajinskí rebeli vyhlásili pokoj zbraniam v oblasti, kde sa na východe Ukrajiny vo štvrtok zrútil malajzijský stroj.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zastavenie paľby k zjednodušeniu vyšetrovania katastrofy má podľa proruských rebelov platiť v okruhu desiatich kilometrov okolo miesta zrútenia lietadla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy