Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kim Čong-un tancuje s Obamom v bláznivom klipe
Zdielať na

Kim Čong-un tancuje s Obamom v bláznivom klipe

PCHJONGJANG / Severnú Kóreu rozčúlil čínsky amatérsky videoklip, ktorý si uťahuje z vodcu KĽDR Kim Čong-una. Kórea vyzvala Čínu, aby zabránila šíreniu videa. Podľa juhokórejských médií nemá Čína v úmysle zosmiešňujúce dielo stiahnuť. Správu priniesol server Shanghaiist.com.

Podľa čínskych zdrojov KĽDR považuje klip, na ktorom niekoľko postáv s digitálne primontovanou hlavou severokórejského vodcu tancuje, predvádza kung-fu za vážne kompromitujúci pre dôstojnosť a moc diktárora Kim Čong-una, uvádza shanghaiist.com.

Video na skladbu čínskeho techno-popu v niekoľkých scénach zapája aj postavu s hlavou amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorá okrem iného skopne Kim Čong-una na zem, či mu na hlavu narazí vedro a zhodí ho do bazéna.

Pozrite si priložený videoklip:

Nemilosrdná odveta

Nedávno sa objavil aj trailer americkej komédie The Interview, ktorej zápletka sa točí okolo plánu zavraždiť severokórejského diktátora.

Pchjonghjang pohrozil, že ak USA nezablokujú uvedenie filmu do kín, odpovie tvrdou a nemilosrdnou odvetou.

Najvyšší vodca riadi vo svojej izolovanej krajine tok informácií pre svojich obyvateľov po vlastnej osi. Domáce televízne kanály o Severnej Kórei hovoria iba v tom najlepšom svetle. Napríklad, že Severná Kórea bola vo finále nedávnych majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy