Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kim Čong-un popravil pre spadnutý dom inžinierov
Zdielať na

Kim Čong-un popravil pre spadnutý dom inžinierov

PCHJONGJANG / Severokórejský vodca Kim Čong-un údajne nechal popraviť inžinierov, ktorí pracovali na stavbe obytného domu, ktoré sa minulý týždeň zrútil.

V troskách podľa odhadov zahynulo päťsto ľudí. Informoval o tom spravodajský server news.com.au s tým, že je ťažké podobné správy z komunistickej KĽDR overovať.

KĽDR sa ospravedlnila

Dvadsaťtriposchodová budova sa zrútila v Pchjongjangu a miestni obyvatelia sa po nehode dočkali zriedka vídaného verejného ospravedlnenia severokórejského režimu. Média informovali o tom, že Kim Čong-un "prebdel celú noc s bolestnými pocitmi potom, čo sa o nehode dozvedel." VIAC TU.

Pred dvomi rokmi prepukla v KĽDR potravinová kríza, pozrite si rozhovor:

Podľa informácií, ktoré ako prvá priniesla japonská tlač, nechal KIm Čong-un popraviť štyroch inžinierov. Vojenského predstaviteľa, ktorý mal na projekt dohliadať, poslal do pracovného tábora.

Stavbári kradnú materiál

Podobné správy je, s ohľadom na uzavretosť severokórejského režimu, veľmi ťažké overiť. Už v minulosti sa objavil prípad, kedy sa údajne popravení ľudia v KĽDR znova objavili na verejnosti.

KĽDR neuviedla, čo spôsobilo zrútenie nedokončenej budovy. Do nej sa už medzitým nasťahovali ľudia. Svoju úlohu mohol zohrať nedostatok stavebného materiálu. Uvádza sa, že stavbári častokrát kradnú materiál, ako je oceľ či cement a predávajú ho na čiernom trhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy