Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Filmári chcú zavraždiť Kim-Čong una
Zdielať na

Filmári chcú zavraždiť Kim-Čong una

SOUL / Americká komédia The Interview, ktorej zápletka sa točí okolo plánu zavraždiť severokórejského diktátora Kim Čong-una, pobúrila KĽDR. Pchjonghjang pohrozil, že ak USA nezablokujú uvedenie filmu do kín, odpovie tvrdou a nemilosrdnou odvetou.

Hovorca severokórejského ministerstva zahraničných vecí, ktorý varovanie formulované typicky napätou propagandistickou rétorikou zverejnil, film nemenoval.

Je ale jasné, že ide o snímku The Interview so Sethom Rogenom a Jamesom Frankom v úlohách producenta a moderátora talk-show. Oficiálny trailer zverejnila sociálna sieť YouTube.

Herci dostanú jedinečnú príležitosť nakrútiť rozhovor s Kim-Čong unom a potom kontaktujú CIA so žiadosťou, aby severokórejského diktátora zavraždili.

Nekompromisný vládca

Ako je všeobecne známe, Kim vie byť na svojich nepriateľov či nepohodlných mimoriadne prísny. Pred mesiacom dal popraviť inžinierov, ktorí majú na svedomí pád budovy, v ktorej zahynulo až päťsto ľudí.

Aj severokórejskí meteorológovia sa cítia ohrození. Na ich hlavy sa zosypali hromy a blesky najvyššieho vodcu krajiny. Nepáčia sa mu nepresné predpovede. Podobná verejná kritika je v KĽDR veľmi výnimočná. VIAC TU.

Iba propaganda?

Kim Čong-un sa nedávno previezol pýchou KĽDR - hrdzavou ponorkou. Bola navrhnutá v päťdesiatych rokoch minulého storočia a Sovietsky zväz ju vyrábal len 48 mesiacov.

Kim si plavbu v ponorke triedy Romeo vyskúšal. Pozrite si priložené video:

Západní experti vytrvalo poukazujú na to, že pýcha severokórejského vojenského námorníctva by nedokázala potopiť žiadne nepriateľské plavidlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy