Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kim Čong-un kritizuje meteorológov, boja sa o životy
Zdielať na

Kim Čong-un kritizuje meteorológov, boja sa o životy

PCHJONGJANG / Severokórejskí meteorológovia sa cítia ohrození. Na ich hlavy sa zosypali hromy a blesky najvyššieho vodcu krajiny Kim Čong-una. Nepáčia sa mu nepresné predpovede. Podobná verejná kritika je v KĽDR veľmi výnimočná, píše britská BBC.

Kim Čong-un povedal, že množstvo predpovedí je nesprávnych, pretože metódy hydrometeorologickej služby nie sú moderné ani vedecké. Meteorológovia sa boja o vlastný život.

Vodca KĽDR dodal, že meteorológovia musia zásadne zlepšiť svoju prácu, pretože dobré predpovede sú potrebné na to, aby ochránili životy a majetok ľudí pred katastrofami, ktoré spôsobujú abnormálne klimatické javy, píše BBC.

So širokým úsmevom

Návšteva v teréne, nech už ide vodca do niektorej z tovární, k vojenskej jednotke či pracovnej čate, sa obvykle nesie v pozitívnom duchu. Kim Čong-un prítomných verbálne tľapká po ramene, príležitostne im poskytne radu a so širokým úsmevom pózuje fotografom.

O tom, že je Kim nekompromisný vládca, sa verejnosť presvedčila nedávno počas pádu budovu, pri ktorej zahynulo päťsto ľudí. Severokórejský vodca nechal údajne popraviť inžinierov, ktorí sa na stavbe objektu podieľali.

Pozrite si zábery z miesta tragédie:

Verejnú kritiku si Kim Čong-un naposledy neodpustil v roku 2012, kedy ho sklamala návšteva zábavného parku v Pchjongjangu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy