Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri ostreľovaní pásma Gazy 40 mŕtvych, stovky ľudí utekajú
Zdielať na

Pri ostreľovaní pásma Gazy 40 mŕtvych, stovky ľudí utekajú

GAZA / Pri izraelskom ostreľovaní okolia mesta Gaza zomrelo najmenej štyridsať Palestínčanov, viac ako štyristo ľudí je zranených. Informovala o tom agentúra Reuters. Pred postupujúcou izraelskou ofenzívou, do ktorej sa v Pásme Gazy zapojili tanky, utekajú stovky až tisíce ľudí.

Do pásma Gazy boli vyslané nové izraelské vojenské posily. Armáda tvrdí, že ničí predovšetkým tuntely, ktoré palestínski radikáli používajú na prienik do Izraela.

V rannom prehlásení armáda uviedla, že posily sa zapoja do "boja proti terorizmu v Pásme Gazy, aby zaistili Izraelcom bezpečný život."

Medzi mŕtvymi dve deti

Podľa agentúry Reuters zahynulo pri izraelskom ostreľovaní a náletoch najmenej štyridsať Palestíncov. Agentúra AFP uviedla, že medzi mŕtvymi sú aj dve deti.

Medzi obeťami má byť aj syn Chalíla Hajá, čo je vysoký predstaviteľ radikálneho hnutia Hamas.

Najmenej štyristo ľudí utrpelo počas dnešnej noci zranenia. Podľa očitých svedkov sú všetky nemocnice preplnené a stretávajú sa s nedostatkom materiálu a liekov.

O dvoch sa zvýšil počet obetí na izraelskej strane. Mŕtvych Izraelcov je od začiatku konfliktu sedem. Jedného z izraelských vojakov zabila palestínska protitanková strela, druhý sa stal obeťou prestrelky.

Pri útoku sa zranil Mahmoud (3)

Na jednej strane izraelská armáda, na strane druhej militantný Hamas. Uprostred ich bojov sú obete. Jednou z nich je aj trojročný Mahmoud. Pri jednom z útokov na pásmo Gazy takmer zahynul. 

S vážnymi zraneniami skončil v nemocnici. Bojí sa a tak pri jeho posteli v nemocnici sedí otec. "Len choďte a povedzte celému svetu, že to môj syn odpaľuje rakety na Haifu, Tel Aviv alebo Jeruzalem," hovorí otec zraneného chlapca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy