Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Búrka zabila troch ľudí, padali desaťcentimetrové krúpy
Zdielať na

Búrka zabila troch ľudí, padali desaťcentimetrové krúpy

ILLINOIS/IOWA / Búrky v centrálnej časti USA usmrtili troch ľudí. Spôsobili záplavy, narušili leteckú dopravu a prerušili dodávky elektriny státisícom Američanov. Rozsiahle dažde zasiahli štáty Illinois a Iowa, informoval portál Mercury News.

Búrky sprevádzané silným vetrom a dažďom či krupobitím najsilnejšie zasiahli štát Illinois, kde spôsobili záplavy a vyvrátili stromy.

Chaos spôsobili požiare a blesky prerušili dodávky elektriny. V Chicagu zrušili stovky letov. Viac ako 400 tisíc ľudí ostalo bez prúdu. Priamy úder dostal štát Iowa, kde padali krúpy, ktoré dosahovali priemer až desať centimetrov.

Vietor miestami dosahoval rýchlosť až 145 kilometrov za hodinu. Krúpy zničili automobily a rozbíjali okná, píše Mercury News.

Telo chlapca

Počas búrky zomreli dvaja muži v štáte Indiana. Jeden muž prišiel o život, keď sa na jeho mobilný dom v okrese Kosciusko vyvrátil strom. Ďalší človek zomrel v meste Cedar Rapids v štáte Iowa, keď sa pod náporom vetra zrútil dom.

Pozrite si priložené video z Iowy:

Miestne úrady uviedli, že sa našlo aj telo sedemnásťročného chlapca, ktorého voda spláchla do odvodňovacej stoky po tom, čo oblasť zasiahli lejaky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy