Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO. Búrka v Košiciach ničila strechy
Zdielať na

VIDEO. Búrka v Košiciach ničila strechy

KOŠICE / Košičania zažili po horúcom dni prudkú búrku so silným nárazovým vetrom, čo spôsobilo v meste a jeho okolí veľké škody. Vietor strhával strechy, váľal stromy aj s koreňmi, niektoré cesty boli neprejazdné.

Prvé hlásenie dostali hasiči pol hodiny po osemnástej. V smere na Jahodnú vietor polámal stromy a cesta tu bola niekoľko hodín neprejazdná. Na košickom letisku vietor zobral celú strechu zo súkromného hangára, jeho majiteľ však v ňom nemal zaparkované svoje lietadlo. Prevádzka na letisku nebola prerušená.

Veľké škody

Silný vietor strhol aj plechovú strechu na základnej škole na Gemerskej ulici, kde na vrchnom poschodí dážď premočil triedy a chodbu. Hasiči tu pomáhali provizórne prekryť strechu školy. Ďalšie strechy zničil vietor na Podnikateľskej ulici a v Šebastovciach.

Ako informoval operačný dôstojník Miroslav Betuš z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, popadané stromy narobili nemalé škody aj v areáli Východoslovenského onkologického ústavu na Rastislavovej ulici v časti Košice Juh. Práve južná časť Košíc bola najviac zasiahnutá živelnou pohromou. Stromy popadali aj na autá a to nielen v Košiciach, ale aj v Moldave.

Pozrite sa, ako to vyzeralo na košickom letisku:

Krátka intenzívna búrka

Posledné volanie o pomoc zaznamenali hasiči krátko pred desiatou večer, kedy volajúci žiadali ich asistenciu na Bulharskej a Borodáčovej ulici. Všetky posádky sú od večera v teréne, kde odstraňujú škody. Nárazový vietor postrhával aj reklamné tabule, dopravné značky a nábytok z letných terás.

Pováľané stromy zahatali aj prejazd záchranárskym vozidlám. Podľa operačného dôstojníka, k zraneniam osôb nedošlo. Búrka s vetrom trvala iba krátko, no narobila veľké škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy