Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za odpočúvaním je organizovaný zločin, zlostí sa Sikorski
Zdielať na

Za odpočúvaním je organizovaný zločin, zlostí sa Sikorski

VARŠAVA / Poliaci naďalej riešia kompromitujúce nahrávky ministrov vlády premiéra Donalda Tuska. Minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski tvrdí, že za tým stojí organizovaný zločin, píše server The News.

"Vláda sa stala terčom útoku organizovanej zločineckej skupiny. Ešte nevieme, kto za tým stojí, ale vyšetruje sa to," povedal Sikorski. Zároveň nepopiera, že výbušné slová o mizernej spolupráci Varšavy a Washingtonu skutočne povedal.

Wprost minulý týždeň zverejnil nahrávku z rozhovoru, v ktorom guvernér centrálnej banky Marek Belka sľuboval ministrovi vnútra Bartolomiejovi Sienkiewiczovi pomoc vláde pri financovaní deficitu.

Autentická nahrávka?

V nedeľu časopis zverejnil prepis z minuloročnej konverzácie Sikorského s vtedajším ministrom financií Jackem Rostowskym, v ktorých ostro skritizoval poľsko-americké vzťahy, píše server thenews.pl.

"Dúfam, že systém trestného súdnictva zistí totožnosť členov skupiny, ktorá má celú kauzu na svedomí. Ak sa nám ich podarí identifikovať, budú potrestaní," povedal Sikorski na stretnutí ministrov zahraničných vecí krajín EÚ v Luxemburgu.

Pozrite si priložené video:

Doteraz sa nezistilo, či je nahrávka skutočná. Wprost nepovedal, ako sa k nej dostal. Poľská vláda odmietla materiál komentovať, kým nebude zverejnený celý obsah nahrávky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy