Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kňaz (47) mal zneužiť Danielu (8) počas spánku
Zdielať na

Kňaz (47) mal zneužiť Danielu (8) počas spánku

ZAKOPANÉ / Poľská katolícka cirkev sa ešte nestihla spamätať z jedného pedofilného škandálu a už sa na ňu valí ďalší. V tomto prípade mal kňaz (47) zneužiť počas školského výletu iba dievčatko (8).

Dievča sa so všetkým zdôverilo svojej matke. Tá okamžite zavolala políciu, ktorá kňaza Miečislava zadržala.

Dievča spalo...

Kňaz z poľskej dedinky Skawa mal využiť chvíľu, keď malá Danielka spala spolu so svojimi ďalšími štyrmi kamarátkami v izbe. Údajne ju nútil k pohlavnému styku.

"Dopustil sa sexuálnych činností voči dieťaťu, ktoré ešte nedovŕšilo vek pätnásť rokov," uviedol Zbigniew Lis z okresnej prokuratúry v Zakopanom.

Miestni veriaci sú v šoku a neveria, že by bol niečo takého schopný. "Tomu nemôžeme uveriť. Ak sa také niečo povie, treba to dokázať," hovorí veriaca.

V opatere psychológov

Malá Danielka je v opatere psychológov. Jej rodina sa k veci nechcela nijako vyjadriť. O prípade mlčí aj miestna fara. "Obráťte sa prosím na tlačového hovorcu nášho rádu," uviedol zamestnanec fary.

Pokiaľ sa obvinenému kňazovi dokáže vina, čaká ho dlhodobé väzenie. "Podľa nášho trestného práva mu hrozí dlhodobé odňatie slobody a to až na dvanásť rokov," dodal Lis.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy