Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Teroristi napadli bezpečnostné centrum
Zdielať na

Teroristi napadli bezpečnostné centrum

KARÁČÍ / Letisko v najväčšom pakistanskom meste Karáčí sa opäť stalo terčom útoku ozbrojencov. Podľa americkej CNN útočníci napadli výcvikové zariadenie bezpečnostných síl na letisku, z ktorého sa ozýva paľba. Letisko sa ešte nestihlo spamätať z útoku Talibanu spred dvoch dní.

Agentúra Reuters uviedla, že dvojica ozbrojencov na motorke strieľala na budovu akadémie a následne ušla. Tlačové oddelenie pakistanskej armády uviedlo, že útočníci boli štyria.

Na krátku dobu boli prerušené všetky lety a pasažieri boli evakuovaní. K objektu sa zišli záchranky. Manažér letiska povedal CNN, že ich prišlo najmenej tridsať. Ako sa neskôr ukázalo, počas incidentu nebol nikto zranený.

Príchod bezpečnostných zložiek na letisko:

K útoku sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu. "Prijímame zodpovednosť za ďalší úspešný útok proti vláde a sme pripravení v útokoch pokračovať," povedal hovorca skupiny.

V nedeľu večer podnikli útok na letisko príslušníci pakistanského Talibanu. Boje o terminál trvali šesť hodín. V pondelok ráno oznámila pakistanská vláda, že má letisko pod kontrolou. O život prišlo viac ako tridsať ľudí. Medzi obeťami sú aj samotní útočníci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy