Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Moderátor zneužil 500 detí, najmenšie malo dva roky
Zdielať na

Moderátor zneužil 500 detí, najmenšie malo dva roky

LONDÝN / Zosnulý moderátor detských televíznych programov Jimmy Savile mal podľa najnovších údajov zneužiť stovky detí. Najmladšia obeť mala iba dva roky, informoval britský The Guardian.

Televízia odvysiela dokument

Zneužitie zosnulým britským moderátorom Jimmym Savile nahlásilo už najmenej 500 ľudí. Najmladšie údajné obete mali v čase zneužitia iba dva roky.

Savile bol populárnym moderátorom detských relácií v televízií BBC. Po svojej smrti v roku 2011 sa dostal do centra rozsiahlej pedofilnej aféry. Ukázalo sa, že počas viac ako pol storočia svojho pôsobenia zneužil stovky detí, píše The Guardian.

Podľa Národnej spoločnosti pro ochranu detí (NSPCC) pred krutým zaobchádzaním boli najčastejšími Savileovými obeťami nedospelí vo veku od 13 do 15 rokov. Údaje charity sú súčasťou dokumentu, ktorý odvysiela britská televízna stanica BBC.

Vlastná izba na psychiatrii

Polícia vlani pri svojom vyšetrovaní Savileovho pôsobenia dospela k záveru, že od roku 1955 do roku 2009 mal na svedomí najmenej 214 prípadov zneužitia. Väčšinou išlo o neplnoleté dievčatá.

NSPCC zistila ďalšie pravdepodobné obete najmä na psychiatrickej klinike Broadmoor západne od Londýna. Tú Savile často navštevoval. Prispieval k jeho financovaniu a mal v nej účelovo vlastnú izbu.

Zvrhlá pedagogička

Pred časom vyšiel na verejnosť sexuálny škandál učiteľky z Poľska. Ešte v roku 2012 mala u nej doma prebiehali sexuálne orgie. Pozývala žiačky druhého stupňa základnej školy pod zámienkou spoločného doučovania.

Pozrite si priloženú reportáž reportéra TV JOJ Petra Dzurillu:

Po jednom zo stretnutí sa štrnásťročná žiačka rozhodla so všetkým zveriť svojej matke. Učiteľku zadržali policajti. K činu sa priznala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy