Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Clintonová by bola podľa Obamu zdatnou prezidentkou
Zdielať na

Clintonová by bola podľa Obamu zdatnou prezidentkou

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Bývalá americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová by bola podľa súčasnej hlavy USA schopnou prezidentkou. Barack Obama dodal, že sú s Clintonovou kamaráti a že ju obdivuje. Budúce americké voľby sa uskutočnia v roku 2016.

Váži si spoluprácu

Clintonová sa s Obamom stretla v roku 2008 v primárkach Demokratickej strany. Obama vtedy bojoval proti republikánovi Johnovi McCainovi a stal sa prezidentom Spojených štátov.

Manželka bývalého prezidenta Billa Clintona sa štyri roky po voľbách stala šéfkou diplomacie. Súčasný prezident sa nechal počuť, že si veľmi cení spoluprácu s Clintonovou.

Vysoké šance

Obama vykonáva už druhý mandát a podľa zákona sa v nastávajúcich voľbách o ten ďalší uchádzať nemôže. Clintonová by sa v prípade kandidatúry a volebnej výhry stala prvou ženou na čele Spojených štátov. Prieskumy jej dávajú veľkú nádej poraziť akéhokoľvek kandidáta opozičnej Republikánskej strany.

Bývalá prvá dáma svoju oficiálnu kandidatúru ešte neoznámila. Nedávno vyhlásila, že je ohľadom svojej kandidatúry pragmatická a realistická, ale nevylučuje ju.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy