Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zrážka vlakov má už deväť obetí!
Zdielať na

Zrážka vlakov má už deväť obetí!

MOSKVA / Na moskovskom predmestí sa zrazil nákladný vlak s osobným. Mieril z Moskvy do moldavského hlavného mesta Kišinev. Nehoda si vyžiadala najmenej deväť ľudských životov. Správu priniesla britská televízna stanica BBC.

Na trase Moskva-Kišinev

V utorok popoludní sa zrazil nákladný a osobný vlak na železnici Bekasovo-Nara blízko Naro-Fominsku. Náraz zasiahol siedmy vagón osobného vlaku na trase Moskva-Kišinev.

Podľa ruského ministerstva pre krízové situácie sú na mieste deväť obetí. "Zostaňte pokojní a nepodliehajte panike," uviedlo ministerstvo.

400 pasažierov

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Podľa agentúry Interfax ju mohol spôsobiť prasknutý bočný rám podvozku jedného z vagónov nákladného vlaku.

Viac ako 50 ľudí bolo zranených, z toho 15 ťažko. Vlaky sa nezrazili čelne. Šestnásť vagónov nákladného a tri vagóny osobného vlaku sa vykoľajili.

V osobnom vlaku bolo podľa ruského ministerstva vnútra v čase nehody 400 ľudí vrátane personálu. Na mieste je 30 záchranných tímov.

Kilometer s vykoľajeným vlakom

Na Slovensku sa naposledy vykoľajil vlak pred tromi mesiacmi. Nehoda sa stala medzi Košicami a Nižnou Myšľou. Mimo koľají vtedy skončilo päť vagónov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Nákladný vlak prevážal uhlie a smeroval z Košíc do Bukózy Vranov. Najskôr sa vykoľajil jeden, neskôr ďalšie štyri vagóny. Rušňovodič ich mimo koľajníc ťahal viac ako kilometer. Súprava sa zlomila až na výhybkách pred stanicou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy