Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ján Pavol II. ma uzdravil a cirkev to potvrdila, tvrdí mníška
Zdielať na

Ján Pavol II. ma uzdravil a cirkev to potvrdila, tvrdí mníška

PARÍŽ / S blížiacim sa dátumom svätorečenia poľského pápeža Jána Pavla II. o zázračnom uzdravení prehovorila mníška z Francúzska. Žena svoje vyliečenie od začiatku pripisovala zosnulému pápežovi. Po rokoch skúmania zázrak Jánovi Pavlovi II. priznala aj cirkev.

Zázračné vyliečenie

Francúzska sestra sa zázračne vyliečila z Parkinsonovej choroby. Práve jej prípad použila cirkev na to, aby mohla blahorečiť pápeža Jana Pavla II. Rehoľníčka vystúpila pred médiá krátko pred oficiálnym svätorečením zosnulého pápeža.

Novinárom opísala, ako sa druhý krát narodila."Zobudila som sa o pol piatej ráno a doslova som vyskočila z postele. Ľudia s Parkinsonovou chorobou sa veľmi ťažko pohybujú, no ja som vyskočila. Bolo to výnimočné. Cítila som sa úplne zmenená. Nebola som ženou ako predtým, cítila som, že mám telo prežiarené. Bola som taká ohybná. Svoje telo som nespoznávala," opísala zázračné ráno mníška Marie Simon Pierre.

Sestra Marie Simon sa pritom zázračne vyliečila z choroby, ktorou trpel aj Ján Pavol II. "Modlila som sa k nemu i k Bohu a potom prišlo moje uzdravenie. Nepochybujem o tom, že sa to stalo na jeho príhovor. Uzdravila som sa dva mesiace po jeho smrti, takmer na hodinu presne," objasnila.

Blahorečenie pápeža

Jánovi Pavlovi II. okrem uzdravenia mníšky pripisujú aj vedecky nevysvetliteľné uzdravenie ženy z Kostariky. Pápežom bol 27 rokov a cirkev viedol aj počas komunizmu. O jeho svätorečení veriaci začali hovoriť už v roku 2005.

"Pre mňa je svätý už dávno, dokazoval to svojím životom, od samého detstva až po smrť. Davy ľudí po celom svete ho za svätého pokladali už v deň keď zomrel a v deň jeho pohrebu. Ľudia ho uznali za svätého a teraz to potvrdzuje aj cirkev," dodala uzdravená mníška.

Jána Pavla II. za svätého oficiálne vyhlásia 27. apríla, teda v nedeľu po najvýznamnejších kresťanských sviatkoch - Veľkej noci. Pápež František jej slávenie začal štvrtkovými obradmi Pánovej večere.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy