Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rodičia týrali Viktora (1) hladom. Mal len 30 stupňov!
Zdielať na

Rodičia týrali Viktora (1) hladom. Mal len 30 stupňov!

BOLESLAW / Do nemocnice prijali iba ročného Viktora. Silne podvyživený a dehydratovaný chlapec od svojho narodenia nedostal lekársku starostlivosť. Jeho rodičia sú podozriví z týrania, ktoré bude mať pre chlapca trvalé následky.

Chlapec prestal dýchať

Prípad týrania malého dieťaťa sa stal v Poľskom meste Boleslaw. Dvaja rodičia dlhodobo nechali svojho ročného syna hladovať. Keď dieťa prestalo podľa ich slov dýchať, odviezli ho do nemocnice. Chlapcova telesná teplota bola iba 30-stupňová.

"Lekári bojovali o jeho život. Dieťa bolo dehydratované a silne podchladené," povedala hovorkyňa miestnej polície Katarzyna Cislová. Pracovníci nemocnice informovali políciu o zlom stave dieťaťa.

Ťažké ublíženie na zdraví

"Chlapec bol mimoriadne vyčerpaný. Lekári sa momentálne snažia o jeho stabilizáciu, aby mu zachránili život," potvrdila hovorkyňa nemocnice Magdalena Obercová.

Oboch nezodpovedných rodičov na mieste zadržala polícia. Tí tvrdia, že sa o malého Viktora starali príkladne. Prípadom sa zaoberá prokuratúra v Katowiciach. "Život dieťaťa bol ohrozený. Ide o ťažké ublíženie na zdraví," povedala hovorkyňa Ewa Scierzynska. Rodičom hrozí osem rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy