Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Otec (42) zhasínal cigarety na rukách Kryštofa (3)
Zdielať na

Otec (42) zhasínal cigarety na rukách Kryštofa (3)

GORLICE / Neľudský tyran! Inak sa nedá nazvať 42-ročný ročný otec. Nedofajčené cigarety hasil priamo na rukách svojho malého 3-ročného synčeka.

Týranie dieťaťa aj ženy

42-ročný muž z poľského mesta Gorlice týral svojho 3-ročného syna tak, že mu hasil nedofajčené cigarety o ruky. Matka malého Kryštofa bola vtedy na pracovnej ceste.

Keď prišla domov, neverila vlastným očiam. "Všimla si zranenia na koži a zistila, že sa muselo niečo zlé stať," uviedol hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka. "Zavolala na políciu a tvrdila, že muž ju a jej dieťa týra," uviedla hovorkyňa krajskej polície Katarzyna Cislo.

Otca okamžite zadržali

Na miesto okamžite vyrazila policajná hliadka. V rodinnom dome našla opitého 42-ročného muža, pôvodom z Čečenska. Otca malého chlapca polícia okamžite zadržala. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia. "Tvrdila, že muž malého chlapcovi hasil na rukách cigarety a opaľoval mu prsty zapaľovačom," tvrdí hovorkyňa krajskej polície.

Manželka zmenila výpoveď

V prípade ale o niekoľko dní nastal obrovský zvrat. Manželka sa totiž rozhodla zmeniť výpoveď. "Tvrdila, že v ich rodnej zemi v Čečensku sú iné spôsoby výchovy detí a iné vzory správania sa," dodáva Cislo.

To už ale bolo neskoro. Prípadom sa totiž začala zaoberať miestna prokuratúra. "42-ročný obyvateľ Čečenska bol obvinený z trestného činu týrania blízkej alebo zverenej osoby s obzvlášť závažnou krutosťou, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 5-12 rokov," znie stanovisko oblastnej prokuratúry v Gorliciach.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy