Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Jana (36) netušila o tehotenstve, porodila chlapca
Zdielať na

Jana (36) netušila o tehotenstve, porodila chlapca

OLOMOUC / Jana (36) prišla do nemocnice s tým, že má problémy s močením. A za 20 minút sa prekvapenej žene narodil chlapče. O tom, že je tehotná vraj nemala ani najmenšie tušenie.

Normálny pôrod

Žena z českého Olomouca po príchode do nemocnice len lekárovi povedala, že ona tehotná byť nemôže. Ten ale vzápätí priviedol na svet zdravého a donoseného chlapca. "Bol to úplne normálny pôrod," uviedol pre denník Blesk prednosta pôrodnicko-gynekologickej kliniky Fakultnej nemocnice v Olomouci Radovan Pilka.

"Bola som z toho v šoku. Ešte v piatok som bola v práci, v sobotu so synom na prechádzke. V nedeli som išla s močákom a naraz mám dieťa," cituje Blesk Janu z Olomouca. To, že tehotenstvo nerozpoznala, pripisuje Vianociam. "Myslela som, že je to dôsledok Vianoc a ono dieťa," hovorí Jana. 

Fantómové tehotenstvo

Opačný prípad sa stal v americkom Montreale. Žena si vysnívala, že čaká pätorčatá. Uverila tomu a presvedčila o tom celé mesto. Svojmu priateľovi oznámila, že čakajú bábätko a nie jedno.

Všetky noviny zaplavili fotky šťastných budúcich rodičov pätorčiat a pomocnú ruku ponúkol každý, kto mohol. Len aby detičkám nič nechýbalo. Prišiel ale deň "D", ktorý mal byť tým najkrajším, a to deň príchodu na svet ich bábätka, presnejšie piatich. Namiesto piatich uzlíkov ale priniesol obrovské prekvapenie. Žena vôbec nebola tehotná. Vysvetlením je zrejme fantómové tehotenstvo - veľmi zriedkavá porucha. REPORTÁŽ TU.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy