Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Všetci sa tešili na pätorčatá, nakoniec z toho nebolo nič
Zdielať na

Všetci sa tešili na pätorčatá, nakoniec z toho nebolo nič

MONTREAL / Vysnívala si to, uverila tomu a presvedčila celé mesto. Žena v kanadskom Montreale oznámila priateľovi šťastnú novinu, že čakajú bábätko. A nie jedno, ale rovno päť.

Celé mesto sa tešilo na pätorčatá

Všetky noviny zaplavili fotky šťastných budúcich rodičov pätorčiat a pomocnú ruku ponúkol každý, kto mohol, len aby detičkám nič nechýbalo. Prišiel ale deň "D", ktorý mal byť tým najkrajším, a to deň príchodu na svet ich bábätka, presnejšie piatich. Namiesto piatich uzlíkov ale priniesol obrovské prekvapenie. 

Správa o pätorčatách sa totiž stala ústrednou témou v miestnej komunite. Z každej strany prichádzala hmotná pomoc - priatelia, susedia aj miestni podnikatelia ponúkli budúcej mame všetko potrebné do začiatkov. Skúsené matky dávali rady. "Dala som jej tipy, kde by vedela získať finančné príspevky a miesta, odkiaľ jej môžu dať napríklad plienky," povedala matka trojčiat Genevieve Laflamme.

Žena pravdepodobne trpí poruchou

A potom to prišlo. Pár prišiel k lekárovi, ktorý im oznámil zdrvujúcu správu. Mamička pätorčiat v skutočnosti nebola vôbec tehotná. "Chodila ako tehotná, mala kontrakcie, nepochybovala som," dodala Laflamme.

Vysvetlením je zrejme fantómové tehotenstvo - veľmi zriedkavá porucha. "Je to proces, pri ktorom je vaša myseľ presvedčená, že ste tehotná a mozog tomu uverí. Telo reaguje zväčšením a v niektorých prípadoch sa spustí aj laktácia," vysvetlil lekár Haim Abenhaim. Žena skončila na psychiatrickej klinike a jej priateľ povracal všetky darčeky a vybavenie, ktoré dostali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy